2013. augusztus 20., kedd

A 22-es csapdájában Magyarország IV. Bár úgy tűnik ez senkit nem érdekel...

Az önkormányzati vezetőknek érdeke a településük eladósítása! Konkrét anyagi, egzisztenciális érdekük fűződik a fejlesztő jellegű beruházásokhoz, hiszen ők döntenek azok kivitelezőiről, lehet tanácsadást meg mindenféle egyéb költséget elszámolni vele kapcsolatban, amik mind pénzt, vagy valami törlesztendő szívességet jelentenek ezen személyeknek. Mivel a jelenlegi törvények nem teszik lehetővé az önkormányzati vezetők döntéseinek teljes körű ellenőrzését, illetve még ha nyilvánvaló is lesz a jelentős túlárazás, vagy a beruházás szükségtelensége, akkor sincs mód a számonkérésre. Amíg nem születnek meg ezek a törvények – márpedig a vezetőknek nem érdeke, hogy számonkérhetők legyenek – addig nem lesz felelős gazdálkodás a közpénzekkel se önkormányzati, se állami szinten. Ebből következően az önkormányzatok és az ország adósságterhei folyamatosan nőnek, vagy maximum szinten tarhatók brutális jövedelem-elvonások és egyéb megszorítások mellett. Bár az elmúlt évben az önkormányzati adósságok jelentős részét az állam átvállalta – ami szintén arra utal, hogy jelentős szívességeket várhattak el az új kormány részéről ezen önkormányzati vezetők – attól még ezen adósságok nem szűntek meg, csak teljesen etikátlan módon azok visszafizetését áthárították az ország összes adófizető állampolgárára.
Másrészt „nem lehet bizalmat elvárni egy olyan gazdasági környezetben, ahol 3 ember munkájából akarunk eltartani 10-et, és folyamatosan olyan törvényeket hozunk, amik a 3 dolgozóval tolnak ki a 7 nem dolgozó javára”. Ilyen nagyarányú jövedelem-elvonás mellett egész egyszerűen nem éri meg vállalkozni, nem teremtődnek új munkahelyek, aki teheti az állam-bácsival tartatja el magát, vagy feketén dolgozik, hogy egyáltalán kapjon munkát. Esetleg külföldre költözik, ahol azonban a gyenge nyelvtudása, eltérő kulturális háttere miatt kevés az esélye a sikeres életpályának.

És mégis, nem csak az eltartottak, hanem a párt-elithez nem kötődő vállalkozások devizahiteles bérrabszolgái is kitartóan beszopják a kormányok hazugságait, lemondanak az önálló gondolkodásról, és sorsuk alakítását kizsákmányolóik kezébe helyezik. Abszurdisztán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése