2013. december 12., csütörtök

Majd pont te mondanád meg, hogy mit kéne, meg kiknek, meg hogyan?

Független vagy, mi? Vagyis nem ismer senki. Nem tettél még szívességeket a hatalmi elitnek, nem vettél még részt velük semmilyen közös bizniszben, szavazat- vagy pénzszerzésben. Nincsenek elvtársaid, akikkel osztoznál a bűnös háttéralkukban, közjó elleni döntésekben, hazug képmutatásban. Nem tartasz sakkban senkit bizalmas információkkal, és te sem vagy zsarolható. Nem húzol jövedelmet az államtól, nem függ az anyagi jóléted a mindenkori hatalomtól. Nem vagy járadékos tagja az újraelosztó rendszernek, nem húzol hasznot a közpénzekből, nem vagy érdekelt a mutyi rendszer változatlanságában. Ergo nem vagy megbízható ember azok számára, akik érdekeltek benne. Nincs mozgalmi háttered, nem vagy a család tagja - magyar vagy te egyáltalán?
Ez nem maffia, csak azonos érdeklődésű (jól élni mások pénzén) emberek érdekvédő szakszervezete. Az ő szemükben te nem rendelkezel megfelelő felelősségtudattal, felkészültséggel és tapasztalattal. Felelősségtudat - a többi haszonélvező felé, a közjó ellenében is. Felkészültség - a jogászoknak diplomájuk van a valóság eltorzításából, hazudozásból, manipulálásból. Tapasztalat - a mutyi rendszer működtetéséből, hazugságok terjesztéséből, zsarolásból, korrupcióból.
Persze alkotmányos jogod elmondani a véleményed, akár indulhatsz is a választásokon, de ugye nem gondolod komolyan, hogy számít, amit mondasz, vagy, hogy elérhetsz valamit? Ha van rendes szakmád, miért nem ott próbálsz boldogulni? Maradjál szépen egy becsületes senki. Vagy húzd meg magad és alkalmazkodj, fogadd el a mutyi rendszer szabályait, és akkor talán valamikor még sikeres is lehetsz ebben az országban, vagy „el lehet innen menni”. Lehet, hogy az országnak nem, de a hatalmi elitnek ilyen vezetőkre van szüksége:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése