2012. április 29., vasárnap

Bocs fideszesek, de ez az igazság

A Fidesznek nem volt terve a kormányzásra, csak retorikája. Az viszont hazugság volt.
Nemzeti együttműködés? Nem látjuk nyomát. Ha csak nem azt jelenti, hogy a közszolgák, a slepp, meg általában, akik tarthatnak tőlük, azok értsék a szituációt... De a civilekkel, úgy általában a választókkal vagy pláne az ellenzékkel nem látjuk az együttműködést. 1 millió új munkahely, a foglalkoztatás növelése? Ez is csak kívánság maradt, a valóságban semmi jele. A közmunkások talán többen lesznek, de az adófizetők nem. Úgy tűnik az egyetlen gazdaság élénkítő törvényi változtatás - az egykulcsos szja - nem jött be. A többi intézkedés 3 csoportba osztható:
- a saját embereik hatalmi pozíciókba emelése, ezen pozíciók megtartása
- megszorítások az államcsőd elkerülése érdekében
- látszatintézkedések (utcák átnevezése, az ország átnevezése, óhajok, és kívánságok alkotmányba emelése, stb.)
Emellett a kormány fő feladata szemlátomást az ellenségkereső, felelősség áthárító, kritikákra támadással válaszoló arrogáns retorika. Jól megtanulták ellenzékben, hogy ez a leglényegesebb, ezzel és a pozíciók osztogatásával lehet támogatást szerezni. Más pedig mi kéne a kormányzáshoz? Ja igen pénz. Elég kellemetlen hitelért külföldön kuncsorogni, mert ezeket nem hatja meg semmilyen retorika, a magyar gazdaságból pedig az istennek sem lehet több pénzt kiszedni. A népszerűségvesztés még belefér, de a nyílt lázadás már nem.
Egyébként a Fidesz kommunikációja nagyon hasonlít ahhoz az emberéhez, akit éppen egy bűncselekménnyel vádolnak, és ő igyekszik tagadni, illetve mellébeszéléssel kissebbíteni a saját szerepét, oda nem illő mondatokkal alátámasztani a védekezését:
- (EU) Nekünk nagyon úgy tűnik, hogy maguk mind gazdaságilag, mind morálisan lezüllesztik az országot.
- (Fidesz) Nem igaz, az előttünk hatalmon lévők tették ezt, mi épenhogy szeretnénk újra felemelni az országot.
- Ennek egyenlőre nem nagyon láthatóak a jelei.
- Mert hazánkat külső (balliberális zsidó) erők gazdaságilag szorongatják.
- Régebben nem szorongatták?
- Nem annyira, mert a hazai balliberális erők engedték nekik hazánk gazdasági kizsákmányolását.
- De Önök ezt nem engedik, ezért ők megpróbálják fékezni az ország gazdasági fejlődését?
- Pontosan így van.
- Na és mi van a morális zülléssel, nekünk úgy tűnik, hogy a rendszerváltás előtti kettős beszéd kultúra kezd eluralkodni.
- Aki ezt állítja az hazudik.
- Ez azt jelenti, hogy nyilvánvaló hazugságokról kell azt állítani, hogy igazak.
- Mi sohasem hazudunk.
- Nézze minket különösebben nem izgat, mi történik az Önök országával a következő években, ha Önök Belorussziavá züllesztik Magyarországot, hát a maguk dolga, csak egy kicsit zavaró, hogy közben minket vádolnak a kialakult helyzetért, és bizonyos helyzetekben szükségünk lenne az együttműködésükre.
- Mi bármikor szívesen együttműködünk Önökkel, és tudniuk kell, hogy a belföldi megszólalásaink csak a választóink megnyugtatására szolgálnak.
- Önöknek szüksége lenne a külföldi tőke bizalmára, ugyanakkor ezt a külföldi tőkét vádolják az ország fejlődésének akadályozásával. Ez nagyon ellentmondásos.
- Nincs itt semmilyen ellentmondás. Nekünk csak olyan külföldi tőkére van szüségünk, akik elfogadják a mi szabályainkat.
- Na igen, de nem csak azzal van baj, amit mondanak, hanem azzal is amit tesznek. Az Önök által hozott törvények nem illeszkednek a demokratikus államok gyakorlatába, és gyakran a külföldi tőke érdekeit is sértik.
- Nos, mivel nagyon kéne nekünk a maguk pénze, illetve pénzügyi bizalma, ezért hajlandóak vagyunk tárgyalni bizonyos törvények módosításáról, bár szerintünk ez zsarolás az Önök részéről.
- Tárgyalgathatunk, de attól még nem fog helyreállni a bizalom Önökben. Tudja mi úgy gondoljuk, hogy egy megbízhatatlan szövetséges rosszabb, mint egy megbízható ellenség. Ahhoz, hogy megbízzunk Önökben az kéne, hogy ne viselkedjenek ellenségesen mindenkivel szemben, gyakorolhatnának némi önkritikát, vagy együttműködhetnének a nemzetük azon részével is, akik nem önökre szavaztak.
- Mi van? Akkor elveszítenénk a következő választást te barom! Inkább kifacsarjuk a szart is az adófizetőkből, és lemondunk a pénzetekről, szemét balliberális buzik!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése